Aargh!!!!

  • 7 maart 2019

Heb jij dat ook wel eens? Die ene collega, die haalt je weer het bloed onder je nagels vandaan. Je baas heeft het vandaag weer op zijn heupen en jij voelt de stoom al weer uit je oren komen. De alarmbellen bij jou gaan flink af. Hij heeft duidelijk op jouw rode knop gedrukt. Tsja, en hoe blijf je dan in zo’n emotionele storm focus hebben op een goede verstandhouding en relatie met die persoon. Jullie werken immers samen.

Voordat je het weet zit je in de confrontatie en een conflict met de ander, komen jullie er niet meer uit. Erger nog, alleen al als je de persoon ziet sta jij al in de vechtstand. Zo hoor je alleen nog maar die dingen die bijdragen aan het beeld dat jij al van de ander hebt. Kortom, je zit vast.

Jullie proberen het op te lossen op de inhoud, op de zaken waarover je het niet eens bent. Wij geven je nu, hier, op een briefje dat dit natuurlijk helpt, voor een tijdje, maar niet afdoende bijdraagt aan het oplossen van de verstoring in de relatie die er is. Er is meer nodig. De echte oplossing zit wezenlijk op een ander, onderliggend niveau.

Als wij werken aan samenwerking dalen we af naar dat onderliggende niveau. Ons uitgangspunt is altijd om te ontdekken welk goud er verborgen ligt in de irritaties, die jij voelt als die ander weer voorbij komt. Ontdekken wat iemand drijft, dat is voor ons werken aan en met talent in optima forma.

Wil jij ook weten hoe dat is? Nodig ons rustig uit om daarover met jou of jullie team van gedachten te wisselen. Je zult versteld staan in wat het jullie oplevert.

Deel dit bericht!