MOVE

MOVE komt van het Latijnse woord movere, dat zowel verwijst naar emotie als naar motivatie. Het betekent beweging en beweging is energie. Dat is nu precies wat wij los maken bij de talentvolle medewerkers in organisaties. Energie die nodig is om de organisatiedoelstellingen te realiseren of veranderopgaves en uitdagingen aan te gaan. Energie om te zorgen dat we klaar zijn voor de dag van morgen.

Onze MOVE-programma’s

Loopbaan MOVE

Talent in de juiste tent

Loopt het niet zo lekker meer in en op je werk en heb je geen idee waar dat door komt? Ben jij na het werk ook opgebrand en heb je geen energie meer over om leuke dingen te gaan ondernemen? Twijfel jij regelmatig of de huidige werkomgeving wel de beste plek is voor jou? Of moet je noodgedwongen op zoek naar een andere baan?

MOVE OR

Ondernemingsraden

Zitting nemen in een OR betekent de start van een geweldig leertraject. Dat begint al met weten waar het OR-werk om draait en welke kennis en wetgeving daarmee gemoeid is.

MOVE more

Teams bouwen

Op basis van ons MOVE-principe maken we speciaal voor teams programma’s op maat. Dit kan een bestaand organisatorisch team zijn, maar ook een tijdelijke team dat voor een bepaald doel wordt ingezet. Een ondernemingsraad is hier een mooi voorbeeld van.

On the MOVE

Professionele ontwikkeling

Als ongekend talent aan de slag gaan met doen waar je goed in bent én wat je echt leuk vindt en raakt. Met een op maat gemaakt programma op basis van ons MOVE-principe begeleiden wij jou in deze ontwikkeling.

MOVE2

Leiderschap ontwikkelen

Voor talentvolle medewerkers die een verbindend leider willen zijn hebben wij een speciaal programma ontwikkeld. De basis van dit leiderschapsprogramma ligt in het MOVE-principe.

Toen ik mijn grenzen leerde kennen, heb ik ze meteen een stukje verlegd.

Ons MOVE-principe

MOVE is een ontdekkingsreis om kansen te zien, uitdagingen aan te gaan en vertrouwen te genereren. Het is een intensief traject dat over een langere periode loopt. Er wordt gewerkt vanuit het waarderend ontwikkelen en de positieve psychologie, oftewel vanuit het talent van de medewerker en met de aandacht voor datgene dat bijdraagt aan de kernwaarden van hemzelf of de organisatie waar hij werkt. Emoties spelen hierbij een belangrijke rol. De sociaal emotionele vaardigheden ontwikkelen staat centraal. Onze begeleiding krijgt krijgt zowel individueel als collectief vorm out of on the job.

MOVE begint altijd met een meting in de vorm van een analyse, meestal door middel van een Talent Motivatie Analyse (TMA; individueel en/of team gericht), gecombineerd met een analyse op het vlak van Emotionele Intelligentie. Aanvullend, indien gewenst, wordt er een functionele of persoonlijke analyse afgenomen. Voor de meting op organisatie of OR-niveau hebben we een scan op maat gemaakt. Individueel en collectief gaan we daarin op zoek naar energiegevers in de vorm van drijfveren, betrokkenheid en bevlogenheid. Dit verkennen leidt tot herkennen van talent.

MOVE stelt na de meting vast wat de gewenste ontwikkeling is. Door te erkennen wat er al is aan talenten onderkennen we tevens waar belemmeringen zitten en wat we al zo lang ontkennen. Zo wordt voor het individu, maar ook voor een team helder waar potentie en het lonkend perspectief zit.

MOVE helpt om deze ambitie op het netvlies te krijgen en zo te verbinden aan de team- en organisatiedoelstellingen. Het bekennen aan zichzelf en de ander waar de èchte ontwikkelopgave ligt om dat te bereiken wat de medewerker wil maakt de route helder. Het concreet beschrijven welke activiteiten en uitdagingen hij gaat oppakken en het daadwerkelijk aangaan van de uitdaging zorgt er voor dat de omgeving gaat wennen aan de inzet van deze talentvolle ambitieuze medewerker. Wij faciliteren deze fase met POWER-sessies die bijdragen op zowel het persoonlijke als het professionele functionele vlak.

MOVE maakt op deze wijze energie los in organisaties. Medewerkers weten hoe ze van betekenis kunnen zijn, waar hun bijdrage ligt, wat voor hen van belang is en welke belofte ze willen maken. De werksetting kent ze deze positie toe en we maken het tastbaar in een Team of Talent Ontwikkel Plan. Daarmee kan het grote verwennen van de omgeving met de energieke inzet van talent en ambitie beginnen.

Omdat een individuele medewerker iets anders vraagt aan begeleiding dan een leidinggevende of een team hebben we drie varianten gemaakt op ons MOVE-principe: ON THE MOVE voor ongekend talent, MOVE2 voor leidinggevenden die zelf willen verbinden en energie willen losmaken en MOVE MORE voor ambitieuze teams die samenwerkend partner willen zijn om zo meer te bereiken.

Jij wilt toch ook beweging en energie in jouw organisatie? We maken voor elke uitdaging in de duurzame inzetbaarheid of professionele ontwikkeling van de medewerkers een programma op maat. Gewoon, omdat geen enkele organisatie, team of medewerker hetzelfde is.

Wij hebben altijd veel plezier om samen te verkennen wat er nodig is om de beweging en energie los te maken in de organisatie, bij het team en de medewerkers. Het samen sparren, een soms kritische spiegel voorhouden, te verdiepen op de inhoud en het menselijke aspect voor ogen houden is wat we doen om de organisatie te helpen zijn ambitie en organisatiedoelen te realiseren.

Wil jij ook eens met ons op deze expeditie?

We drinken graag vrijblijvend koffie of thee met je

Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.