Talent in Sales

Als je als medewerker je in het verkoopvak stapt, dan heb je in onze ogen per definitie talent in Sales.

De meeste medewerkers stappen in de sales omdat ze enthousiast zijn over hun product of dienst en dat ze dit graag aan de man willen brengen. Zij zijn geïnteresseerd in welke klantbelofte de organisatie wil maken en welke klantbenadering daarbij past om zo de klantbeleving te optimaliseren, zodat ook de omzetdoelstellingen van de organisatie worden gerealiseerd. Vaak hebben ze eigen ideeën over hoe het zou moeten en willen ze graag het initiatief nemen om dat te realiseren. Zo werken ze samen met de organisatie om de bedrijfsresultaten te bereiken en de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Een mooi verlangen om samenwerkend partner te zijn, want daar is sales immers voor bedoeld. Hoe maak jij dat waar?

Als je in de sales stapt weet je dat je veel leert. Niet alleen doe je veel kennis op over de organisatie, je leert ook veel nieuwe vaardigheden, die je in je dagelijkse functie nodig hebt. Je krijgt uitdagingen op je pad die je nog niet eerder bij de hand hebt gehad. De vaardigheden en competenties die je nodig bent beheers je wellicht nog niet, maar wie weet wat er voor ongekend talent in jou schuilt?

Salesexperts hebben in onze ogen vaak een grote betrokkenheid en gedrevenheid om ambities waar te maken. Zij willen graag de klantwaarde met behulp van waardeconcepten vorm geven. De zaken die in hun ogen belangrijk zijn voor de marketing van de organisatie, agenderen ze keer op keer. Om de klant hiermee optimaal te kunnen beïnvloeden heb je verbindend leiderschap nodig, waarmee je vooral als salesexpert het goede voorbeeld laat zien. Hoe ga jij staan voor wat je waard bent?

Veel medewerkers in de sales merken dat het soms moeilijk is om datgene waar ze zo in geloven bij hun klanten op het netvlies te krijgen. Verkoop is een vak apart. Vaak wordt er teruggegrepen op de oude, wellicht vertrouwde, manier om dan maar gewoon een product of dienst te verkopen in plaats van de klantbeleving te realiseren. Begrijpelijk, maar of dit echt de beste manier is…?

Salesexpert als samenwerkend partner maakt het verschil

Salesexpert verbindt ongekend talent aan de omzetdoelstellingen

Salesexpert als voorbeeld van verbindend leiderschap

Jij wilt toch ook energie losmaken in een bruisende waarderende werkomgeving?

Professioneel actief

Wij denken dat het echt anders kan. Naar onze mening zijn er tal van andere manieren waarop jij, als salesexpert, af kunt stemmen op jouw klant en zo deze maximaal weet te beïnvloeden. Je gaat dan meer voor de relatie en de beste klantervaring dan voor zo veel mogelijk verkopen. Beter goed dan veel.

Hoe fijn zou het zijn, voor jou als salesexpert, om daadwerkelijk invloed te kunnen uitoefenen op jouw klanten en om samen te bouwen en samen te werken aan het realiseren van hun ambitie.

Dat is mogelijk als je weet hoe!

  • Als je als samenwerkend partner met de klant en je collega’s samen bouwt aan de (omzet)doelstellingen van de organisatie. Ieder vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid en belang.
  • Als je al jouw ongekend talent in het salesvak optimaal weet te benutten.
  • Als je weet waar je oprecht voor staat als salesexpert en het verbindend leiderschap toont om de verandering te bewerkstelligen die nodig is om klaar te zijn voor de toekomst.

Jij wilt als salesexpert toch ook het verschil maken?

Hoe zou het zijn als jij als salesexpert met jouw collega’s een team vormt dat als samenwerkend partner het verschil weet te maken, waarbij alle aanwezige ongekende talenten optimaal worden ingezet en je werkt aan ieders professionele ontwikkeling? Hoe zou het zijn als jij het voorbeeld wordt van het gewenste leiderschap in de organisatie dat leidt tot verbinding en daarmee het werkplezier verhoogt en energie los maakt?

Salesexperts, die de ambitie hebben om met effectieve marketing en sales het echte wezenlijke verschil te maken in de organisatie, begeleiden wij graag.

Doelstelling van onze samenwerking

We bieden een context waarin het ongekend talent binnen zijn vakgebied zich voortdurend kan ontwikkelen en zo daadwerkelijk het verschil gaat maken in de organisatie. Er is aandacht voor visievorming, ambitie ontwikkeling, competenties en communicatie.

We werken samen aan de ontwikkeling van een team dat als verbindende schakel opereert tussen management en klant, dat een gelijkwaardige samenwerkend partner is van beiden èn dat visie op klantbenadering heeft. Een (h)echt team heeft namelijk richtingsgevoel.

In het vormen van een salesteam staat jouw individuele talent centraal. Ieders unieke inbreng wordt gekoppeld aan de ambitie van het team. Zo gaat dit team zijn doelen optimaal realiseren.

We dagen je uit met sales een sterk merk vanuit het DNA van de organisatie uit te dragen waarbij jij vooral je talent brand. Met het leveren van sterk werk maak jij jouw talent waar.

Onze trajecten starten altijd met een meting en het bepalen van een modulair programma met concrete ontwikkeldoelen op maat gemaakt voor jullie. De ontwikkeling, die wordt ingezet, wordt geborgd in de werkwijze van het team. Jij wilt toch ook nooit meer een training waarvan het effect met een aantal weken al weer is verdwenen!

Wij helpen je er graag bij op weg door als samenwerkend partner, met ons eigen ongekend talent en verbindend leiderschap voor een langere periode de samenwerking aan te gaan.

Duur en invulling van het programma

Het programma naar een sales-team die Professioneel Actief is, is bij uitstek bedoeld voor salesprofessionals die de uitdaging willen aangaan en van het Sales-werk ècht werk willen maken. Dit programma krijgt bij voorkeur vorm in een langdurig begeleidingstraject, zodat alle aspecten van het samenwerken aandacht krijgen. Wij zijn ervan overtuigd dat een langere doorlooptijd meer rendement van het programma oplevert, verdere verdieping vaak de voorkeur heeft en uitkomsten van ons programma weer de start zijn voor een nieuw traject.

Wij zien Sales als een team met een bijzondere rol en positie. De begeleiding loopt enerzijds volgens ons MOVE-principe en POWER-sessies, anderzijds is er voldoende aandacht voor specifieke Sales-zaken. Wij geven dit vorm in collectieve en individuele sessies, out en on the job.

Wij komen graag kennismaken en verkennen of er een klik is voor samenwerking. Geïnteresseerd? Wij verkennen graag de mogelijkheden met jullie.

Wij zien Sales als een team met een bijzondere rol en positie. De begeleiding loopt enerzijds volgens ons MOVE-principe en POWER-sessies, anderzijds is er voldoende aandacht voor specifieke Sales-zaken. Wij geven dit vorm in collectieve en individuele sessies, out en on the job.
Wij komen graag kennismaken en verkennen of er een klik is voor samenwerking. Geïnteresseerd?

Wij verkennen graag de mogelijkheden met jullie

Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.