Leidinggevende als samenwerkend partner maakt het verschil

De meeste medewerkers worden leidinggevende omdat ze graag willen sturen op de koers en richting van een team of groep en omdat ze leiding willen geven aan een groep met mensen. Zij zijn geïnteresseerd in hoe de organisatie werkt en hoe de doelstellingen van de organisatie worden gerealiseerd. Vaak hebben ze eigen ideeën over hoe het zou moeten en willen ze graag het initiatief nemen om dat te realiseren. Voor het team waar zij de leiding over hebben willen ze graag bepalen wat de beste bijdrage is aan het grotere geheel van de organisatie. Zo werken ze samen om de bedrijfsresultaten te bereiken en de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Een mooi verlangen om samenwerkend partner te zijn, want daar is leiderschap immers voor bedoeld. Hoe maak jij dat waar?

Wat voor type leidinggevende wordt volgens jou door de medewerker het meest gewaardeerd? Het is bewezen dat dit de leider is die met sociaal emotionele vaardigheden af weet te stemmen op zijn medewerkers. Zo’n leider stemt zijn leiderschapsstijl af op wat het beste past bij de medewerker. Samen met je medewerkers bouw je zo aan het beste resultaat.

Als samenwerkend partner met management en andere teams werk je samen aan de doelstellingen van de organisatie, ieder vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid en belang. Je weet als leidinggevende waar je het over hebt, vanuit je eigen werknemersexpertise.

In het model van het samen waardengericht ontwikkelen geef jij samen met jouw medewerkers vorm en inhoud aan het ontwikkelproces vanuit de kernwaarden die zijn bepaald voor de organisatie.

Wat zou er gebeuren als jij invloed nu eens op een andere wijze zou aanwenden en daarmee het échte verschil maakt als leider?

Wij zien leidinggevenden medewerkers met een bijzondere rol en positie. De begeleiding loopt enerzijds volgens ons MOVE-principe en POWER-sessies, anderzijds is er voldoende aandacht voor specifieke leidinggevende zaken. Wij geven dit vorm in collectieve en individuele sessies, out en on the job.
Wij komen graag kennismaken en verkennen of er een klik is voor samenwerking. Geïnteresseerd?

Wij verkennen graag de mogelijkheden met jullie

Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.