Leidinggevende als voorbeeld van verbindend leiderschap

Leidinggevenden hebben in onze ogen vaak een grote betrokkenheid en gedrevenheid om ambities waar te maken. Zij willen graag de waarden waar zij voor staan terug zien in de organisatie. De zaken die in hun ogen belangrijk zijn voor de organisatie en de medewerkers waaraan zij leiding geven, agenderen ze keer op keer. Om hiermee optimaal te kunnen beïnvloeden heb je verbindend leiderschap nodig, waarmee jij vooral als leidinggevende het goede voorbeeld laat zien. Hoe ga jij staan voor wat je waard bent?

Als leidinggevende ben jij in de organisatie het voorbeeld van het gedrag dat bijdraagt aan de koers en ontwikkelingen van de organisatie. In jouw leiderschap kun je laten zien hoe jij het graag zou willen zien in de organisatie en zo de verbinding tot stand te brengen die nodig is om de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Ben jij bereid om de waarden die jij en de organisatie belangrijk vinden ook uit te dragen?

In de ontwikkeling van jouw rol als leidinggevende staat dit verbindend leiderschap centraal. Je wilt immers verschil maken en vooral invloed uitoefenen. Dit betekent iets voor je eigen houding en gedrag èn daarmee voor je professionele ontwikkeling. We nemen je mee in de uitdagingen van dit leiderschap waarbij sociaal emotioneel intelligente competenties centraal staan. Bewezen is immers dat de leiders die hoog scoren op hun emotionele intelligentie heel succesvol zijn en veel bereiken.

We gaan in dit onderdeel in op de verschillende aspecten van leiderschap. Zowel je eigen persoonlijke leiderschap, maar ook welk leiderschap er vooral in de organisatie nodig is om de doelen die gesteld zijn te realiseren staat centraal.

Weten waar je voor staat, dat uitdragen en het verschil mee maken. Zou dat niet prachtig zijn?

Wij zien leidinggevenden medewerkers met een bijzondere rol en positie. De begeleiding loopt enerzijds volgens ons MOVE-principe en POWER-sessies, anderzijds is er voldoende aandacht voor specifieke leidinggevende zaken. Wij geven dit vorm in collectieve en individuele sessies, out en on the job.
Wij komen graag kennismaken en verkennen of er een klik is voor samenwerking. Geïnteresseerd?

Wij verkennen graag de mogelijkheden met jullie

Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.