Het is onmogelijk, tot je het hebt gedaan

  • 24 mei 2021

Wie kent niet de spreuk: ‘Iedereen dacht dat het onmogelijk was, totdat er iemand kwam die dat niet wist’ of ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Kortom, met je eigen mindset en je eigen actie bepaal je zelf of iets waarheid wordt of niet.

Soms denken we dat iets onmogelijk is. Wie had nu gedacht dat Max Verstappen afgelopen weekend de GP van Monaco zou winnen. Maar liefst 78 rondjes opperste concentratie zonder ogenschijnlijk een foutje te maken. Elke race start hij met de motiverende woorden van zijn vader: ‘Gas erop en kijk uit’.

Wij zouden zo graag willen dat er in organisaties door management en medewerkers eens wat vaker gedacht wordt dat alles mogelijk is. Dat alles kan, totdat het tegendeel bewezen is. Dat er collega’s of leidinggevende voor de start van die taak of opdracht tegen je zeggen: ‘Gas erop en kijk uit’. Regelmatig kunnen sparren over jouw eigen ontwikkeling en groei helpt je om de uitdagingen aan te gaan, die in eerste instantie wellicht onmogelijk lijken, maar pas werkelijkheid worden tot je het hebt gedaan.

Wij creëren heel graag een groei en ontwikkelklimaat in organisaties. Waar medewerkers hun ongekend talent kunnen laten zien, gestimuleerd worden door de verbindend leiders en op die wijze prestaties neerzetten waarvan we dachten dat ze onmogelijk waren. Zo worden de ambities van het bedrijf werkelijkheid.

Jij wilt toch ook weten hoe je dit in jouw organisatie of team realiseert? Laat het ons weten en we gaan als samenwerkend partner graag in gesprek met je.

Deel dit bericht!