Verbindend leider

Een leider in een organisatie neemt in de organisatie het voortouw in het uitdragen van de kernwaarden van de organisatie. Dit doet hij geheel vanuit zijn eigen DNA. De stijl van leiderschap die daaruit ontstaat hoort magnetisch te werken. Dan hebben we het over het aantrekken en behouden van de talentvolle medewerker in een organisatie, ze klaarstomen voor de dag van morgen, tot het moment dat deze de organisatie ontgroeit.

Kernwaarden leiden tot visievorming, waaruit verschillende meningen en overtuigingen ontstaan. Het is hierbij jouw uitdaging om alle vooronderstellingen ter discussie te durven stellen om zo te komen tot een gemeenschappelijk geheel waarbij een ieder zich thuis voelt. In deze cultuur is er ruimte voor elk talent, omdat jij als leidinggevende er in gelooft dat dit het grootste kapitaal is in de organisatie.
En pas je niet, dan helpt het leiderschap jou een andere plek te vinden waar jouw talent het best tot zijn recht komt.
Wij merken nog te vaak dat de kernwaarden niet terug komen in de bedrijfscultuur.

Talentgericht ontwikkelen doe je vanuit de kernwaarden en verbindend leiderschap. Talent herkennen en erkennen, de bijdrage laten leveren die nodig is om de organisatie te laten groeien en ontwikkelen. Centraal staat daarbij dat de ontwikkeling moet boeien en het talent moet laten groeien. Vaardigheden die ontwikkeld worden zijn vooral van sociaal emotionele aard. Verbindend kunnen reageren is de basis voor jouw bijdrage die geleverd wordt vanuit leiderschap.
Wij merken dat de focus op talentgericht ontwikkelen nog onvoldoende vorm en inhoud krijgt in organisaties.

Het leiderschap in de organisatie maakt de belofte van de organisatie en het bijbehorende talent vanuit de kernwaarden waar.
Jij bent een voorbeeld in het uitdragen van waar jij en de organisatie voor staan. Leiderschap laat vooral zien dat het talent in de organisatie dat leiderschap toont, de essentie is van het bedrijf.
Wij merken dat de leiders in de organisatie nog te weinig vanuit hun eigen fundament opereren.

Waardering vanuit de kernwaarden leidt tot die inspirerende werkomgeving, waar talent de kans en de gelegenheid krijgt om zijn talent in te zetten. De leider biedt het vertrouwen om stappen te zetten die nieuw zijn en ziet daarbij elke groei als waardevol. Een leider biedt veiligheid om alle uitdagingen aan te gaan die nodig zijn om de organisatie succesvol te maken.
Wij merken dat er nog onvoldoende aandacht is voor het creëren van een waarderende en inspirerende werkomgeving.

Het DNA en de kernwaarden dragen bij aan samenwerken en verbinden. Jij, als leider, verbindt, creëert en implementeert. Sociaal emotionele vaardigheden maken een leider succesvol. Een leidinggevende verbindt de medewerkers en het management en spreekt de taal van iedereen. Je krijgt de volledig inzet van mensen als je hen helpt de mogelijkheden en kansen te ontdekken en zichzelf uit te dagen.
Wij merken dat de leidinggevenden nog te vaak tussen twee vuren in zitten en niet goed weten hoe deze positie op een waardige manier in te vullen.

Jij wilt toch ook een verbindend leider worden?

Als leider jezelf bewust zijn en je eigen autonome motivatie kennen, van daaruit leiding nemen en geven én die sociaal emotionele vaardigheden beheersen, helpt om goed met de ander naar resultaat toe te kunnen werken.

Medewerkers kunnen verbinden, geboeid kunnen houden en optimaal durven te laten beïnvloeden is een stijl van leiderschap die toewerkt naar de doelstellingen en resultaten van jouw team en organisatie. Stap met ons in het ontwikkelprogramma voor verbindende leiders MOVE2.

Wij helpen je graag!

Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Talent in medezeggenschap

Het is mogelijk om met de OR als afspiegeling uit de organisatie een bijdrage te leveren aan het losmaken van energie. Hij kan een geweldige ambassadeur zijn als het gaat om het creëren van een bruisende waarderende werkomgeving. Wij zijn overtuigd dat hij een prachtige bijdrage kan leveren aan het realiseren van organisatiedoelstellingen en een samenwerkend partner kan zijn van het management. In een specifiek traject, OR Professioneel Actief, leiden wij de OR op om vooral verantwoordelijkheid te nemen voor zijn taak en opdracht