Loop maar door, ergens kom je er toch wel

  • 28 juni 2021

Doorzetten, niet opgeven dat is de kracht van succes. Laat de teleurstelling van vandaag geen schaduw werpen op je plannen en doelen voor morgen. De ene persoon is een betere doorzetter dan de ander. In een TMA (Talent Motivatie Analyse) wordt dat heel helder bij de drijfveer “Volharding”, de mate waarin de persoon wil doorzetten en vasthouden.

Als we in gesprek gaan met de kandidaat en hij of zij heeft het talent om door te zetten dan weten we dat die persoon houdt van ingespannen werken en vasthouden. Hij of zij kan zich dan ergens in vast bijten. Deze mensen geven niet op bij tegenslag. En zoals elk talent is hier ook een valkuil te noemen en dat is het gevaar op doordrijven en aan “dode paarden” trekken.

Soms is het zaak om toch gewoon door te gaan en niet op te geven. Stel je voor dat je bij elke tegenslag op zou geven. Dan maak je niet veel dromen waar. In dat geval blijf je in je comfort zone en jouw persoonlijke bubbel en bereik je niet veel.

In de persoonlijk ontwikkeltrajecten die wij begeleiden spant het er vaak om. Gaat de deelnemer door, geeft hij of zij op, of niet, is er voldoende doorzettingsvermogen om het gestelde ontwikkeldoel te behalen? Vaak leggen wij de lat een stuk lager, zodat er snel succes wordt geboekt. Zo kan de deelnemer gewoon doorlopen en komen ze er ergens toch wel.

Jij wilt toch ook graag jouw ontwikkeldoelen bereiken. Wij helpen je graag verder in een individueel traject al dan niet in combinatie met een Powersessie. Neem gerust contact met ons op of kijk in onze agenda.

Deel dit bericht!