Zeg wat je wilt zeggen, vanuit je hart!

  • 26 april 2021

Luid en duidelijk zeggen waar het op staat. Voor sommigen is dat makkelijk, voor anderen weer moeilijk. Sommige mensen denken dat ze het heel goed kunnen, maar zijn niet meer assertief, maar agressief. Andere mensen maken het zichzelf moeilijk omdat ze zich laten leiden door angst en spreken zich vooral passief uit in assertieve of agressieve vorm. Zeggen wat je wilt, doe je op een volwassen manier, vanuit je hart.

Als jij namelijk je hart laat spreken vanuit het mantra ‘ik ben oké, jij bent oké’, dan is de boodschap altijd gelijkwaardig. De ander kan het nog steeds geen leuke boodschap vinden, maar hij is wel open en eerlijk.

Wij merken natuurlijk in organisaties dat er volop ruis is, veel onduidelijke en ongelijkwaardige communicatie, maar ook veel passieve communicatie in zowel de agressieve als de assertieve vorm. Dat betekent aan de slag om op zoek te gaan naar wat iemand nu daadwerkelijk wil zeggen. Samen ontdekken wat het hart wil vertellen en wat de dieper liggende wensen en verlangens zijn. Soms zijn ze zolang weggedrukt dat medewerkers zelf niet eens meer weten waar het ze echt om gaat. Wij helpen ze aan de hand van kernwaarden en behoeften beter uit te drukken wat voor hen belangrijk is.

Laat je hart spreken, want dat klopt.

Jij wilt toch zeker ook assertief kunnen communiceren? Geef je dan nu op voor één van de drie Powersessies over assertiviteit: ik ben oké, jij bent oké, geen drama maar groei of leiden of volgen . En als je durft om ze alle drie te volgen geven wij je een aanmoedigingskorting. Wil je meer weten? Neem gerust contact op.

Deel dit bericht!