Wie geluk heeft geeft het door!

  • 19 april 2021

Geluk is alleen maar echt als je het deelt. Want wanneer je zo gelukkig bent dat iedereen het wel mag weten, dan is het fijn als je manieren hebt om je geluk met anderen te delen. Maar hoe doe je dat nou, jouw geluk delen met andere mensen?

Verbinding is hierbij het toverwoord. En dat zit in veel zaken verweven.

Dat begint al in de interactie met anderen. Door te praten met en te luisteren naar de ander stroomt het geluk al van de één naar de ander. Jij kunt vertellen over jouw geluksmomenten en zo de ander inspireren met jouw geluk. Iedereen wil namelijk gelukkig zijn en met jouw verhaal spoor je de ander aan om hun dromen te volgen. Maar ook door te luisteren creëer je al een geluksgevoel bij de ander. Want hoe fijn is het niet als je even je verhaal kwijt kunt. Samen een gesprek hebben waarin niks moet en alles mag, zorgt voor ultieme gelukkige gevoelens voor jullie allebei.

Aandacht voor en attent zijn naar de ander maakt jou en de ander gelukkig. Dat kan heel simpel door oprechte en warme betrokkenheid te hebben bij de ander. Dit kan door te vragen hoe iets is gegaan, zodat die ander weet dat je aan hem denkt. Een felicitatie met je verjaardag doet wonderen.

Emotionele besmetting werkt ook. Lachen werkt aanstekelijk en maakt vrolijk, ook als je de ander ziet lachen. Glimlach naar vreemden en schaterlach met vrienden. Dus geef die glimlach door en deel je plezier. Dingen geven of delen, daar word je zelf gelukkig van, maar de ander ook. Vaak krijg je op onverwachte momenten deze investering terug, waardoor het geluksgevoel zich alleen maar vermenigvuldigt.

Door samen dingen te beleven en te ondernemen bouw je namelijk onuitwisbare herinneringen op. Wanneer je aan deze leuke momenten terugdenkt, voel je je intens gelukkig. Het is ook een eenvoudige manier om iemand die het even niet zo ziet zitten er weer bovenop te helpen. Je haalt namelijk iemand uit zijn negatieve bui en laat zien dat er genoeg is om gelukkig te zijn.

Geluk zit in verbinding met jezelf. Als je van daaruit kan leven dan gaat het om geluk te delen in plaats van te verkrijgen. Een geheim tot geluk is elke situatie te laten zijn wat die is, in plaats van bedenken wat het zou moeten zijn. Objecten en relaties zorgen niet voor jouw geluk, het geluk zit al  in je, sterker nog: in essentie ben je geluk zelf. Je kunt alleen maar gelukkig zijn als je jouw keuzes maakt en je je eigen leven leidt. Dan kun je volop geluk delen.

Wij begeleiden dagelijks mensen om hun geluk te vinden, of het nu over werkgeluk in je loopbaan of levensgeluk door je persoonlijke ontwikkeling gaat. Jij wilt toch ook gelukkig zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag.

Deel dit bericht!