Wied het onkruid uit je gedachten en laat het geluk bloeien

  • 10 mei 2021

Ratelende gedachten zijn als onkruid in een tuin waar de bloemen dan niet kunnen groeien. Je wordt er gek van. Voordat je het weet heb jij jezelf van alles wijs gemaakt en zit je jouw eigen geluk in de weg.

Wij merken natuurlijk volop in onze begeleiding dat iedereen er wel zo het mijne van denkt. Iedere deelnemer heeft zijn eigen waarheid en werkelijkheid, soms (deels) overeenkomstig met een mededeelnemer, maar meestal is het verhaal uniek.

Met onze eigen gedachten laten we het onkruid in onze gedachten groeien. Maar dat is makkelijk op te lossen, want onze gedachten zijn slechts gedachten en wij kunnen ook iets anders denken. Om te voorkomen dat dit onkruid groeit in onze tuin groeit kun je heel effectief de grond preventief bewerken. Dat doe je door middel van meditatie. Meditatie helpt je om je gedachten te laten opkomen, maar ook net zo makkelijk weer te laten gaan. Oefening baart daarbij kunst. Zo help jij jezelf om niet je gedachten te zijn, maar om gedachten te hebben.

In de dagelijkse praktijk doe je uiteraard aan tuinonderhoud. Dat betekent onkruid wieden. Dus onderzoek de komende tijd eens welke gedachten, aannames of interpretaties je hebt bij die ene zin in de mail van die collega. Bedenk bewust eens andere gedachten, de meest gekke of absurde uitleg, niets is te gek. Je zult zien hoe het de lucht klaart. Wat jij denkt over die zin is bijna nooit waar, maar slechts een gedachte.

Als jij zelf jouw gedachten bepaalt kun jij er dus zelf voor zorgen dat de bloemen en dus het geluk in jouw tuin gaat groeien en vooral gaat bloeien.

In onze PowerSessies werken we specifiek met het uitdagen van onze gedachten. Heb jij je al opgegeven. Kijk in onze agenda voor de komende activiteiten of neem gerust contact met ons op.

Deel dit bericht!