Wie streeft naar perfectie blijft altijd ongelukkig

  • 25 oktober 2021

Perfect zijn en zo het geluk vinden waar we allemaal naar streven. Wie wil dat nu niet? Perfectionisme brengt ons echter geen geluk, maar maakt ons, als we even pech hebben, doodongelukkig en dat willen we nu juist vermijden. Laat het perfectionisme los en er ontstaat juist ruimte voor geluk.

Je kan alles bereiken als je maar hard je best doet. En dan vinden we het vreemd dat zoveel mensen in een burn-out terecht komen. Ons credo is: ‘perfect imperfect’ zijn. Focus op je talenten, ontwikkel deze en ken je mindere punten en onhebbelijkheden. Accepteer en aanvaard dat ze bij je horen en kijk mild naar jezelf als je er toch weer eens last van hebt.

Wat kun je nu doen om wat minder perfectionistisch te zijn?
Bedenk wat het ergste is wat er kan gebeuren als het niet perfect is.
Bepaal op je invloed hebt of niet. Wij leren je: geen invloed dan geen energie in stoppen.
Probeer eens iets uit wat je nog helemaal niet kan. Geniet en doe het vooral niet perfect.
Focus op wat je wel hebt en wel goed kunt. Dat geeft je energie.
Perfectionisme op een paar punten mag best.

Het nadeel van perfectionisme is dat je ondanks het bereiken van doelen je nooit tevreden bent en dat leidt tot…. Juist een burn-out of misschien zelfs wel een depressie. En dat gun je niemand.

Jij wilt toch ook perfect imperfect zijn? Doe dan mee aan onze PowerSessie in november. Werk aan jezelf en wordt ‘goed genoeg’. Wij helpen je graag. Geef je snel op via de agenda.

Deel dit bericht!