De arbeidsmarkt in kaart, het moet beter!

  • 11 juli 2022

Het Sociaal en Cultureel Planbureau doet langlopende onderzoeken naar wat er zich op de arbeidsmarkt afspeelt.
Vandaag, 7 juli 2022, publiceert het SCP een langlopende onderzoek onder werkgevers: De arbeidsmarkt in kaart. De resultaten mogen best schokkend genoemd worden vinden wij.

Het zijn voor ons “open deuren” en toch schrik je iedere keer weer als het wordt geconstateerd. Wij vragen ons dan ook af wanneer ondernemend Nederland wakker wordt en echt werk gaat maken van het werken aan Duurzame Inzetbaarheid.

Een paar constateringen uit het rapport zijn:

  • Werkgevers benutten nog niet alle kansen op krappe arbeidsmarkt
  • Concreet MVO-beleid ontbreekt regelmatig
  • Personeelsgebrek en werkstress zijn de knelpunten personeelsbeleid
  • De meeste werkgevers hebben alleen oog voor milieu en klimaat

Iedereen heeft talenten! Iedereen heeft ongekende talenten! Iedereen is van waarde!

Dat zijn de basisregels van waaruit de Talentiers van Talentum et Gloria iedere keer weer aan de slag gaan bij het begeleiden en ontwikkelen van mensen en organisaties. Een organisatie is niets zonder mensen en mensen hebben een organisatie nodig. Samen kunnen ze groeien.

Talentum et Gloria staat voor Talent en Ambitie.
Volgens ons leidt de inzet van talent zonder een duidelijke ambitie tot niets en een ambitie zonder de inzet van talent ga je niet waarmaken. Werken aan Persoonlijke ontwikkeling en Persoonlijk leiderschap, het vergroten van verantwoordelijkheid, betrokkenheid en loyaliteit vraagt om het ontwikkelen en inzetten van de veelal bekende en zeker ook de ongekende talenten van mensen. Dat vraagt vaak om onconventionele maatregelen op HR gebied! De noodzaak om deze keuzes te maken is hoog en voor veel organisaties noodzakelijk om hun voortbestaan te garanderen.

Talentum et Gloria daagt ondernemers en HR van iedere organisatie uit om buiten de lijntjes te gaan kleuren. Doe het anders, het moet anders, doe gek en ervaar de resultaten. Je zult verrast worden! Ga medewerkers boeien en binden aan jouw bedrijf. Laat medewerkers excelleren, meer werkplezier ervaren, verbeter de vitaliteit en voorkom uitval door burn-outs.

Herman en Ina Mossink hebben sinds 2010 ervaring met het ontwikkelen van ongekend talent in een grote variëteit van bedrijven en instellingen, van eenmanszaken tot multinationals. Talentum et Gloria ontwikkelde het 3G2 -model voor het verbeteren van de Duurzame Inzetbaarheid van medewerkers. Meer weten over wat dit voor jou persoonlijk en voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op en we komen dit graag toelichten.

Hier staat het volledige artikel van het Sociaal en Cultureel planbureau.

Deel dit bericht!