Welke kracht in persoonlijk leiderschap zet jij in?

  • 3 oktober 2022

Herken jij dat ook in jouw persoonlijk leiderschap? Dat jij je in jouw (werk)leven laten leiden door de waan van alle dag en alle urgente problemen die zich aandienen? Je doet dan juist de dingen omdat het moet en omdat je zo pijnlijke ervaringen wilt vermijden. Dit duwt je in de richting van de oplossing. Zodra dit urgente probleem wat minder wordt dan verdwijnt ook de motivatie om er iets aan te veranderen. We kennen allemaal het voorbeeld van de goede voornemens. Je start vol goede moed en binnen de kortste keren ben je al weer gestopt.

We kunnen ons in ons (werk)leven ook laten leiden door ons verlangen en de ambitie die we hebben om zaken te realiseren. Dan doen we de dingen omdat we iets willen bereiken. Dit trekt ons in de richting van het gewenste resultaat. Zodra dit verlangen naar de achtergrond verdwijnt of het wat meer moeite kost om onze doelen te bereiken dan verdwijnt ook deze motivatie om in beweging te komen.

De eerste kracht is het sterkste, de tweede vinden we veel lastiger om te duiden. Gelukkig is er ook nog een derde kracht. Een kracht die blijvend is, die er altijd is ongeacht de omstandigheden. We laten ons dan leiden door onze kernwaarden en de kernovertuigingen die we daarbij hebben. Dan doen we de dingen omdat we ze echt belangrijk vinden. Dit drijft ons in de juiste richting.

Kracht bij verandering

In onze visie gaat persoonlijk leiderschap vooral om jezelf leren kennen, in alle facetten. Weten wat je drijft en dus belangrijk vindt, welke duwende en trekkende krachten je daarbij kunt gebruiken om zo zelf aan het roer van je eigen (werk)leven te staan. Dat wil toch iedereen. Hoe zorg je voor een eigen kompas dat jou de richting wijst in jouw leven?

Dat leer je in onze PowerSessie PowerRegie. Jij wilt toch ook bewust leven en zelf aan het roer staan van je (werk)leven. Meld je snel aan. Wij kijken er naar uit.

Nog vragen? Neem geheel vrijblijvend contact op met ons.

Deel dit bericht!