Hoe krijg je ze in beweging?

  • 11 november 2022

Hoe fijn is het als jouw medewerkers als vanzelfsprekend zich verantwoordelijk voelen en deze verantwoordelijkheid ook nemen? Zij nemen hun werk serieus en zetten zich in voor de kwaliteit van hun werk. Uiteraard houden zij daarbij het belang van de organisatie en het team in het oog. Heuse professionaliteit noemen wij dat.

Maar hoe stimuleer je verantwoordelijkheid en eigenaarschap dan? Het is een dilemma waar veel leidinggevenden mee worstelen. Want hoe krijg je ze in beweging? Eigenlijk wil je het liefst dat ze gewoon hun werk doen, goed presteren en kwaliteit leveren. Je wilt niet dat ze lopen klagen maar verantwoordelijk dragen voor de functie waar ze voor zijn aangenomen.

Wij leren leidinggevenden vooral de medewerker de professional te laten zijn. Dit houdt in de medewerker laten werken vanuit zijn of haar talent. De stijl van leidinggeven aanpassen op de bekwaamheid en bereidheid van de professional. En in de communicatie je bewust worden of je actief, reactief of interactief de verbinding op zoekt. Het juiste leiderschap tonen om in het leidinggeven een professioneel talent te worden.

Jij wilt toch ook meer eigenaarschap in jouw organisatie of team, zodat de prestaties en de kwaliteit verbeteren? Wij denken graag met je mee in de dilemma’s die dat met zich mee brengt. Neem gerust contact met ons op.

Deel dit bericht!