Wacht niet op een goede dag, maak er één

  • 16 augustus 2021

We zijn er allemaal goed in om te denken dat we gelukkig zijn of worden, als er iets goed komt. Als die collega van mij nu maar even dit doet, dan kan ik prettig werken. We maken onszelf daarmee afhankelijk van wat de ander al dan niet doet om ons die goede dag te bezorgen. Je staat dan zelf niet aan het roer.

Wij zien deze afhankelijkheid in onze trajecten op meerdere manieren terug. Sommige deelnemers passen zich altijd maar weer aan of maken zich zelfs ondergeschikt, anderen gaan meer pleasen om collega’s maar tevreden te houden of schieten zelfs in overmatig slachtoffergedrag. Voordat je het weet worden ze passief, gaan ze lopen redden of schieten ze in de aanklacht. Eén ding is zeker, ze nemen geen verantwoordelijkheid meer voor hun eigen welbevinden en succes.

De als… dan… constructie, werkt dus niet als het een afhankelijkheid van de ander inhoudt. Deze werkt wel als je in lastige situaties dreigt terecht te komen en alvast bedenkt wat je dan gaat doen. Dus: als mijn collega onze afspraak weer niet nakomt, dan spreek ik hem daarop aan.

Wacht dus niet op een goede dag, maar maak er één.

Jij wilt toch ook aan het roer van je eigen leven staan? Geef je dan nu snel op voor de PowerSessie Power Regie op 6 september a.s. of voor één van de vele andere via onze agenda. Wil je niet in een groep werken maar individueel? Neem gerust contact met ons op. Wij begeleiden je graag.

Deel dit bericht!