Van goed voornemen naar actie ondernemen!

  • 4 januari 2021

Het nieuwe jaar 2021 is pas een paar dagen oud en er zijn ongetwijfeld goede voornemens en plannen voor het aankomende jaar gemaakt. Traditioneel bestaat de top 5 uit: Afvallen, stoppen met roken en minder drinken, beter omgaan met geld, meer tijd besteden aan familie of vrienden en relaxter leven. Misschien heb jij wel het voornemen om meer te gaan werken aan je eigen ontwikkeling? Het is zaak om nu alleen nog even te realiseren wat je jezelf hebt voorgenomen!

Je bent natuurlijk gewend om vanuit je vertrekpunt, het hier en nu, op weg te gaan naar het nieuwe. Heel logisch, maar er is een grote valkuil. Als je namelijk redeneert vanuit je huidige, vaak negatieve situatie (waarom zou je het anders willen veranderen?), dan word je daar ook steeds weer in terug getrokken. Bewust en onbewust ontstaan er mechanismen die er voor zorgen dat je snel weer terug bent bij af. Dat is, met stip op 1, de reden waarom goede voornemens vaak niet werken!

Wellicht een gek idee, maar redeneer nu eens dat je er al bent! Dat je al gerealiseerd hebt wat je graag zou willen bereiken. Daar krijg je zoveel positieve energie van dat de inspanning om er te komen minder zwaar aanvoelt. De energie die je uitstraalt is zo positief dat zelfs je omgeving gelooft dat je er al bent. De weg ernaartoe verloopt nu vele malen makkelijker en hobbels worden kleiner.

Het geheim van iets bereiken is beginnen en doen alsof je er al bent!

Bedenk dus niet wat je van plan bent, wat je je voorneemt, maar doe alsof je het al hebt gerealiseerd. Begin met dat doel voor ogen. Draai het om en ga terug redeneren. Wat heb je gedaan om er te komen?
Ander bijkomend voordeel is dat je minder snel jouw excuses gebruikt, omdat je sneller komt met oplossingen om iets wel te doen. Mentaal ben je al over de streep. ‘Oh ja’, in plaats van ‘ja maar’.

Deel je droom en bijbehorende ambities met je omgeving! Zij vragen naar de voortgang waardoor je er mee bezig blijft. Zij helpen je om jouw acties te realiseren. Je legt jezelf hiermee bewust en onbewust een verplichting op. Het vrijblijvende is er vanaf.
Kortom, definieer je droom, concretiseer die in een ambitie, deel deze en durf te doen alsof je er al bent. Onderneem actie!

Wil je hulp bij het realiseren van je ambities. Wij helpen je graag om de piketpaaltjes te slaan om jouw doelen voor 2021 te bereiken!

Deel dit bericht!