Onmogelijk betekent alleen maar dat je de oplossing nog niet hebt gevonden

  • 12 juli 2021

Als je synoniemen van het woord onmogelijk opzoekt dan zakt de energie gelijk beneden nul. Ondoenlijk, onbegonnen, onhaalbaar, onuitvoerbaar en uitgesloten. Je wordt er niet vrolijk van, tenzij je omdenkt.

Een mooie spreuk vinden wij: “Iedereen dacht dat het onmogelijk was, totdat er iemand kwam die dat niet wist”. Het toont maar weer eens aan dat we met onze eigen mindset dingen vaak vast zetten. Denk maar dat iets onmogelijk is, dan weet je één ding zeker…. Het gaat je niet lukken.

Als je denkt dat alles mogelijk is, dan krijg je ook zicht op oplossingen die gaan bijdragen aan datgene wat jij wilt bereiken. Zodra je een tegenstelling ervaart tussen de feiten en jouw verwachtingen, dan ervaar je iets als een probleem. We redeneren vaak vanuit onze verwachtingen en wat-zou-moeten- zijn. We lopen dan al snel aan tegen de onmogelijkheid. Redeneer vanuit de feiten en wat-is, dan zie je als vanzelf de mogelijkheden en oplossingen die er wel zijn. Verander je perspectief en verander je toekomst.

De afgelopen periode heeft ons in ieder geval geleerd dat er veel meer mogelijk is dan we in eerste instantie hadden gedacht. Zo hadden wij nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn om onze begeleiding ook online vorm te geven. Door Corona werden wij echter gedwongen om toch die mogelijkheid te onderzoeken.  De realiteit en wat-is bracht ons bij ongekende mogelijkheden.

Toch zijn wij blij dat we in het najaar ook weer live onze PowerSessies gaan geven. Daar wil jij toch ook bij zijn. Geef je hier snel op. Wij kijken er naar uit om jou te ontmoeten.

Deel dit bericht!