Het echte voornemen!

  • 2 januari 2023

Het is januari en iedereen stapt vol met goede voornemens het nieuwe jaar in. Veel van die voornemens verdwijnen geleidelijk aan weer en voordat de lente aanbreekt zijn de meeste gesneuveld. En dat is jammer.

Het hebben van plannen, ideeën of initiatieven is een hele positieve energie, zo ook op het werk. Medewerkers gaan enthousiast aan de slag en willen graag het verschil maken. Nu is het als leidinggevende de kunst om gebruik te maken van deze energie, zodat ook de doelen van de organisatie en van jouw team worden gerealiseerd.

In elke organisatie zit veel creatief potentieel en innovatiekracht. Door medewerkers actief en gestructureerd te betrekken bij de vraagstukken in het team benut je dit potentieel optimaal. En dan denken we dus niet aan het afstoffen van de ideeënbus.
Het genereren van ideeën zit meer in het management van de organisatie dat nauw samenwerkt met de werkvloer. Het bespeuren van die positieve ideeënenergie en daar de ruimte aan geven om uit te werken indien het bijdraagt aan het behalen van de doelstellingen is een vaardigheid die wij graag aanleren in onze leiderschapstrainingen.

Het echte voornemen hangt vooral samen met het talent dat jouw medewerker in zich heeft. Wat kan hij goed, wat vindt hij leuk en waar zit de energie op. Als jij dit jaar de talentvolle medewerker volop in het licht zet komt het met die doelstellingen wel goed.

Jij wilt toch ook weten hoe je dat als leidinggevende of manager doet? Zet jezelf dan ook met jouw talent in het licht en neem snel contact met ons op. Wij helpen je graag op weg.

Deel dit bericht!