Geluk is te mooi om niet te delen

  • 22 februari 2021

We zijn allemaal moe en gedeprimeerd door Corona. Alle verplichtingen en maatregelen komen de meeste mensen inmiddels wel de neus uit. Toch moeten we nog even volhouden. De focus wat meer op (het delen van) geluk is een prettige manier om onze veerkracht van ons kalmeringssysteem weer wat op te peppen.

Afgelopen vrijdag gingen we er tijdens de digitale POWER-sessie over EMO-management wat dieper op in. Vooral in deze bizarre tijden zijn we gebaat bij een rust- en kalmeringssysteem dat enige reserve heeft om weer om te kunnen gaan met aangescherpte maatregelen. Over het algemeen vieren onze emoties in deze tijden hoogtijdagen en voordat we het weten proberen we met ons gevaarsysteem de bedreiging af te wenden. Daarnaast wordt ons jaagsysteem om meer vervulling te krijgen geactiveerd in deze sociaal schrale tijden. Voordat je het weet loop je jezelf in al je emoties voorbij.

Dus de focus op meer geluk. Nu is geluk wederom een emotie die aangeeft hoe tevreden je bent met je huidige leefomstandigheden. Dit gevoel beïnvloed je door de wijze waarop je naar de omstandigheden kijkt. Heb je kritiek, zit je vol oordelen? Dat helpt je geluksgevoel niet. Maar wat dan wel?

Compassie is het toverwoord. Voor jezelf, voor anderen en voor de omstandigheden waar we op dit moment in verkeren. Richt je aandacht op elkaar en op de zaken die we nog wel hebben of die ontstaan juist doordat we in deze corona-tijd zitten. Als je er wat moeite voor doet, kun je vast iets bedenken. Maar daar moet je dan wel op investeren, want ons brein heeft makkelijker aandacht voor de dingen die niet goed gaan.

Wat ga jij morgen anders doen in het zonder oordeel en vol compassie naar de dag te kijken? Wij horen het graag. Heb je er nog wat moeite mee, dan helpen wij je graag op weg. Of kijk in onze agenda en neem gewoon een keertje deel aan een POWER-sessie.

Deel dit bericht!