Geloof in jezelf!

  • 15 maart 2021

Als anderen in je geloven, dan moet je dat zelf ook maar eens doen. Een mooie uitspraak! Anderen zien vaak beter hoe jij in elkaar steekt en wat je allemaal zou kunnen bereiken dan dat je dat zelf kunt. Wij noemen dat ongekend talent.

Of wij nu met leidinggevenden werken in een verbindend leiderschapstraject, met leden van een ondernemingsraad of met individuen in een NL leert door traject, de focus ligt altijd op het talent dat de deelnemer ongekend in huis heeft. Wij benadrukken vooral die positieve aspecten en laten deelnemers daarop ontwikkelen.

Wat enorm waardevol is gebleken is als de deelnemers onderling elkaar talenten gaan toewijzen. Je ziet de mensen ter plekke groeien en glunderen bij de mooie aspecten die zij krijgen toegedicht. Vaak worden ze ontvangen met de woorden: ‘maar dat is toch heel normaal’. Dat is het echter niet. We kunnen datgene wat ons wordt toebedacht bijna niet geloven. Ieder mens is uniek met zijn eigen onderscheidende talenten en is daarmee goed zoals hij of zij is.

Valt er dan niets meer te ontwikkelen? Zeker wel. Maar dat geloof in jezelf dat jij goed genoeg bent zoals je bent is het vertrekpunt van jouw ontwikkeling. Als je vertrekt vanuit ‘ik ben oké’ in jouw communicatie, samenwerking of leiderschap dan acteer je vanuit een volwassen verantwoordelijkheid. Dan is het nog een kwestie van uitbouwen waar je goed in bent en weten waar je minder goed in bent, zodat je daar te allen tijde rekening mee kunt houden.

Geloof jij nog niet altijd in jezelf? Jij wilt toch ook vol vertrouwen in het leven staan?
Wij geloven in jou!! Neem gerust contact met ons op!

Wij helpen je graag om jouw ongekend talent zichtbaar te maken en in zijn element te zetten.

Deel dit bericht!