Kwetsbaarheid begint met moed

  • 29 maart 2021

Kwetsbaarheid heeft in onze samenleving een negatieve klank. Zo ook in de bedrijven waar wij komen zien we dat je kwetsbaar opstellen geen gewoongoed is. Kwetsbaarheid is onzekerheid, risico en emotionele blootstelling. Dat vinden we over het algemeen niet fijn.

Dus wat maakt kwetsbaarheid tonen dan zo moeilijk? Je zet jezelf in een positie waarin je afgewezen kunt worden, én waar diepe verbinding en liefde kan ontstaan. Een grap vertellen die niet grappig zou kunnen zijn… Bij een tafel met mensen aanschuiven die je niet kent… Iemand vertellen dat je hem/haar leuk vindt en dat je met deze persoon wilt daten… Kortom, je steekt je nek uit.

Kwetsbaarheid begint met moed om er te zijn en jezelf te laten zien.

Kwetsbaarheid is dan ook de moed om iets te doen terwijl je de uitkomst niet kunt controleren. Met andere woorden: je doet iets vol overgave vanuit jezelf, terwijl het onzeker is wat er daarna zal gebeuren. Je geeft iets, maar het is niet zeker wat je terugkrijgt.

Met deze kwetsbare daad durf je dus jouw lot in de handen van iemand anders te leggen. Dit is een gigantisch cadeau dat je aan een ander kunt geven – waarmee je bovendien een grote kans hebt gecreëerd dat je een prachtig cadeau terugkrijgt.

Als jij jouw ongekend talent in zijn element wilt zetten is het fijn om te weten wie je bent en waarmee jij je wilt laten zien. Jezelf aanvaarden met al jouw imperfecties. Je bent precies goed zoals je bent. Wanneer je dat gelooft gaat je talent als nooit te voren groeien en bloeien.  Neem dan gerust eens contact met ons op. We begeleiden je graag.

Deel dit bericht!