Coachen, een passie!

  • 19 november 2019

Volgens Max Caldas, coach van het heren hockeyteam. De netwerkbijeenkomst in Boode van het M/V netwerk van MKB Deventer werd gisteravond, 18 november, opgeluisterd door een presentatie waarin Max Caldas, coach van het Nederlandse heren hockeyteam zijn visie op het begrip coach kwam uitleggen.

Voor ons erg leuk om van hem te horen wat de paralellen zijn met hoe hij zijn rol als coach op en om het veld invult en hoe wij dat vanuit Talentum et Gloria zien in het bedrijfsleven. Een feest der herkenning. Veel van zijn uitspraken passen wij al tijden toe in onze trajecten waarin wij alle medewerkers binnen organisaties en ondernemingen, van hoog tot laag, begeleiden in veranderprocessen. Leuk? JA! Waardevol? ZEKER! Makkelijk? NEE! Noodzakelijk voor succes? 100%! Resultaat? ENERGIE!

Verbinding, passie, leiderschap, talentontwikkeling, luisteren om te begrijpen en samenwerken zijn zomaar wat frases die hij gebruikte tijdens zijn presentatie. Niet achterom kijken, kijk naar wat goed gaat en heb de wil dat te verbeteren, schuw feedback niet en heb het lef om keuzes te maken hield hij de groep voor. Als coach moet je niet op je “apenrots” blijven zitten maar naar de medewerkers toegaan en samen de rots beklimmen, nodig ze niet uit, neem ze mee. Dat is ook wat wij iedere keer het management voorhouden als we te horen krijgen : “ze willen niet”, “ze zijn overal tegen”, ze mopperen alleen maar”. Kijk als manager dan eens in de spiegel en vraag je eens af: “heb ik het mijn medewerkers wel goed uitgelegd waar ik heen wil, wat ik van ze verwacht en wat ik voor hen wil betekenen, heb ik mijn medewerkers wel meegenomen op de reis die ik voor ogen heb?” Grote kans dat het antwoord daarop ontkennend is, een mooie kans om op dat moment op te staan als coach!

“Durf te verliezen om te winnen”, dat is wat iedere ondernemer moet aanspreken. Natuurlijk zijn we allemaal ondernemer geworden om succes te hebben en we weten ook allemaal dat de wereld niet alleen bestaat uit succesverhalen. Een coach, volgens Max Caldas, is manager, leider, trainer en coach! Die combinatie is een uitdaging waar hij veel successen mee heeft behaalt èn waar hij zichzelf kan zijn en veel plezier aan beleeft! Ga die match maar eens aan als coach binnen jouw onderneming! Coachen is een spel, of het nou gaat om succes in het hockey of om het realiseren van doelstellingen binnen jouw organisatie. Ontdek, verlies en vier successen èn vergeet het belangrijkste niet, doe het met passie! Als je iets met passie doet komen ambities uit!

Ben je benieuwd hoe wij coachen vertalen in organisaties? Wij komen graag met je sparren over de zaken waar jij tegenaan loopt.
Vertel ons wat jouw ambitie is want het realiseren van jouw ambitie is onze passie!

Deel dit bericht!